Laster...

 

Rønningan saufarm i Skogn

 

Litt om gården:

Gården ligger ca 5km fra Skogn sentrum, i gamle Finne skolekrets.

Rønning er opprinnelig namnet på gården, men bestandig kalt Rønningan

Og da ble det Rønningan Saufarm da vi begynte med Inn På Tunet, ettersom sau er hovedproduksjon på gården. Vi har ca 90 mål dyrka jord, og så leier vi en del dyrka jord og utmark.

Vi har ca 150vinterfora sau, hester/ponnier, katter, hund, høner ,minigriser, marsvin og kaniner.

Alle dyra unntatt hunden, bor i fjøset, det ble bygd nytt i 2002. Da fikk vi et lyst og trivelig saufjøs med god luft og veldig funksjonelt. Der er også stall og smådyravdeling og et lite pauserom.

I 2015 ble det nye redskapshuset ferdig, med lokaler i 2etg.Det er kjøkken, bad/wc og stort oppholdsrom. Der har vi matpauser og div aktiviteter når vi har brukere/ gjester på gården. Vi har også en del utleie av disse lokalene til møter og selskaper osv.

 

 

Vi på gården:

I våningshuset bor vi bare to voksne, Jorunn og Ketil, det er vi som eier gården.

Jorunn er født og oppvokst her, og tok over drifta etter sine foreldre, sammen med ektemann Ketil i 1988. Vi har 4 barn; Erik Johannes født 1987, Ingrid født 1989, Trude født 1992 og Ragna født 1999. Vi har også hatt to fosterbarn boende her i 10 år.

Men selv om alle ungene er ute av redet er de mye hjemme på besøk og hjelper til ved behov.

I tillegg til gårdsdrifta jobber Ketil på Norske Skog på Skogn, og Jorunn jobber med brukere på gården. Jorunn jobbet i barnehage i mange år før hun  sa opp og jobber bare hjemme nå.

  

 

 

 

 

Inn På Tunet tilbudet:

Gården ligger nært utmarka der det finnes mange fine stier og turmuligheter.

Ca 3-400 meter opp fra gården ligger «Skjenkberget» med utsikt over hele verden! Der er også gapahuk, bålpanne og sittebenker. Ellers er vi glade i friluftsliv og er ofte på turer i skog og mark både på sommer og vinter. Sauene blir sluppet på fjellbeite om sommeren og vi er ofte på tilsynsturer for å se at dyra har det bra.

Bærturer av alle slag må vi ha med oss, lange fine multeturer, blåbær og tyttebærplukking. Når det nærmer seg høsten skal sauene sankes hjem fra fjellet og da blir det tilbragt mye tid på fjellet med å finne alle sauene.

På gården er det hage med masse bærbusker og noen frukttrær og vi bruker også å ha litt grønnsakhage og urter. Matlaging er også noen av aktivitetene vi gjør hos oss. Vi følger årstidene på gården og gjøremål etter dette. Men dyra må stelles og mates, og hestene kan både kjøres med og ries på.

Her kan man få utvikle seg i sitt eget tempo i et trygt og oversiktlig miljø. Vi legger vekt på oppgaver de mestrer men også noen utfordringer når det passer seg sånn. Synes det er viktig med pusterom i hverdagen for den som trenger det, finne roen sammen med dyr og voksne.

Vi kan ta imot enkeltpersoner eller små grupper og lager et opplegg etter behov og/eller planlegge i samarbeide med skole eller andre aktuelle.

 

 

Kontakt Inn på tunet Trøndelag

Tlf.: 93 09 40 11

E-mail: trondelag@innpatunet.no

Billedgalleri