Laster...
  
Randis gård ligger i Gryta, i Namdalseid kommune,
mellom Sjøåsen og Bangsund. 
   
Litt om gården:
  

På gården møter du Randi Reksten, 4 hester, 2 katter og den snille schäferhund Timber.  Randi har god erfaring med å møte mennesker i ulike livssituasjoner. Randi tar imot deg  på en åpen og tillitsfull måte, og du føler deg velkommen og slapper av i en trygg  atmosfære.

Vi på gården:

Randi (1961) har variert yrkeserfaring. Hun har vært til sjøs i 5 år. Etter det har hun jobbet selvstendig i vel 20 år som homeopraktiker der hun har benyttet flere alternative behandlingsformer, som massasje, biopati og selvutvikling.

Nå ønsker hun å bruke tida og mulighetene på gården til å hjelpe mennesker som trenger trening for å styrke selvtillit og mestringsevne i en «ny start».

Randi setter rimelige grenser, og du får god anledning til å utfordre dine ferdigheter i  trygge omgivelser.

 


Inn På Tunet tilbud: 

En dag på Randis gård

Hestene er tidlig opp og vil ha frokost. Dagen starter derfor i stallen. Etterpå er det vår tur sammen med Timber og kattene.

På kjøkkenet henter vi fram mat og dekker bordet, skjærer brød og ordner med pålegg, koker kaffe og te. Vi tar oss god tid ved frokostbordet. Vi snakker om hva som har hendt siden sist eller bare om ting vi tenker eller føler. Vi planlegger også det vi skal gjøre utover dagen.

Etter at vi har ryddet etter frokosten, venter mer arbeid i stallen. Hestene trenger litt børsting/strigling. De vil alltid ha kos og en godbit.

Hestene vil gjerne ut, og vi kan gjøre reint i stallen, kanskje trengs litt reingjøring i hestetrøa også.

Tida går fort, og det er snart tid for å begynne å forberede middagen. Randi har bestemt menyen og gjort innkjøpene på forhånd. Vi ordner med grønnsaker eller salat og med hovedretten. Noen dager lager vi også dessert. Vi dekker bordet og setter fram maten når den er ferdig.      

Rundt middagsbordet kommer praten i gang, ofte om det vi har opplevd eller gjort på formiddagen. Etter middagen rydder vi og vasker opp. Kanskje føler vi også behov for en liten hvil.

Når været er bra, går vi ut. Timber trenger en mosjonstur. Vi kan sykle eller gå. Når det er føre kan vi også gå på ski. Det er også mulig å ri litt, hvis vi tør. Vi kan tenne bål når det er lovlig. Vi prater om det vi gjør og hvorfor.

Gjennom våren og sommeren er det alltid oppgaver å ta fatt i drivhuset og i hagen. Innimellom må vi ha pauser, en kaffekopp og en vaffel eller bolle.

Hvis vi skal være over til neste dag, ordner vi kveldsmat.

Vi spiller spill og roer ned mot sengetid.

 Opplegg og muligheter

De daglige rutinene på gården omfatter stell og foring av hestene. Hesten er et stort dyr som ønsker kontakt og viser takknemmelighet for mat og stell. Den vil gjerne ut og røre seg. Det er muligheter for å ri, men ingen forutsetning. Det skal ikke være rideskole.

Hestene (Egon Olsen, Herkules, Knekten og Nova) er selvstendige individer som har sine ønsker og krav. Gjennom arbeidet med hestene mestrer du stadig flere oppgaver og utfordringer.

 

 Kattene og schæferhunden Timber like godt å bli kjælt med.

 I hagen og i åkeren dyrkes det blomster og grønnsaker, til pynt og nytte. Randi har  planer om å få i gang drivhuset.

 I kjøkkenet lages felles mat. Du lærer om råvarene, hvordan de tilberedes for å oppnå  ønsket resultat - og økonomi – både hva de enkelte varene koster og innsatsen for å  tjene pengene som skal til.

Ved måltidene trenes sosial kontakt/væremåte overfor hverandre. Du gir og får…

Det er mye uteaktivitet tilpasset været og årstiden - turer i skog og mark, tilberede måltider og spise ute, plukke bær og sopp,…

Opplegg og muligheter passer godt for barn, ungdom eller voksne som trenger opptrening til å mestre hverdagen og egen livssituasjon, eller kortere eller lengre opphold i et annet miljø. Dagsprogram og opplegg tilpasses i stor grad deltakernes individuelle behov og planer.

 

 

Kontakt Inn på tunet Trøndelag

Tlf.: 93 09 40 11

E-mail: trondelag@innpatunet.no


 

Billedgalleri